Tažená kynutá buchta

23. června 2008 v 21:18 |  Vyzkoušené recepty
Budete na ni potřebovat: 400g - 450g polohrubé mouky, špetku soli, 200 ml vlažného mléka, 8 lžiček krystalového cukru, 30g kvasnic, 150 ml oleje, 1 vejce. Dáte pak 500g tvarohu, 4 vrchovaté lžíce moučkového cukru, 2 vanilkové cukry, 2 lžičky citronové kůry, 2 žloutky, jahody,drobenka. Postupujeme takto: z mléka, cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, osolíme, přidáme olej, celé vejce a kvásek. Vypracujeme hladké nelepivé těsto.Těsto musí být o něco řidší než na buchty. Necháme ho vykynout. Pak je vyklopíme na plech potřený olejem a naolejovanýma rukama ho roztáhneme po celém plechu. Na polovinu těsta naneseme tvaroh rozmíchaný s cukrem, kůrou a žloutky. Přiklopíme polovinou bez tvarohu a toto znovu roztáhneme naolejovanýma rukama na celý plech. Poklademe libovolným ovocem (jahody, rybíz, třešně, meruňky) a posypeme drobenkou. Necháme ještě chvíli kynout na plechu a pak upečeme v troubě vyhřáté na 180 - 190 stupňů asi 20 minut.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama