Závin s velkým otazníkem.

13. května 2008 v 15:05 |  Vyzkoušené recepty
Pod tímto názvem se skrývá jablečný štrůdl. Jistě doma najdete jablka z loňské úrody, které jsou potřeba zužitkovat.Budete na něj potřebovat: 250g hery a 350g hladké mouky- z tohoto utvoříme drobenku, do které přilijeme kvásek z 25g droždí, několik lžic vlažného mléka rozmíchaného s trochou cukru, přidáme jedno vejce a špetku soli. Vypracujeme těsto. Necháme ho chvíli odstát. Vyválíme na vále, plníme nastrouhanými jablky, ocukrujeme van. cukrem, můžeme přidat rozinky, nebo nasekané oříšky podle toho, jak má kdo rád. Nakonec jablka posypeme strouhankou a zavineme. Pečeme obvyklým způsobem. Přeji hodně zdaru a dobrou chuť.
 


Aktuální články

Reklama