Likérová bábovka.

3. dubna 2008 v 10:30 |  Vyzkoušené recepty
Budete ma ni potřebovat: 4- 5 vajec, 180g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 100 ml oleje,200 ml vaječného likéru, 120 g polohrubé mouky, 100 g škrobové moučky, 1 prášek do pečiva,tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypaní formy.
Jak na to: Vejce vyšleháme s moučkovým a vanilkový cukrem do pěny. Poté pomalu přilijeme olej a vaječný likér. Nakonec zlehka zamícháme prosetou mouku smíchanou se škrobovou moučkou a přáškem do pečiva. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a v předehřáté troubě upečeme dorůžova. Upečenou bábovku necháme chvíli stát, pak ji vyklopíme a necháme vychladnou. Bábovku polijeme tmavou čokoládovou polevou nebo pocukrujeme moučkovým cukrem. Ať se Vám povede a přeji příjemnou chuť.
 


Aktuální články

Reklama